Νέα

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Για 3η συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται ο διαγωνισμός καινοτομίας “Innovation Challenge”

Στο πλαίσιο ενεργειών τους για την ενίσχυση και επιτάχυνση της καινοτομίας, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB σε αποκλειστική συνεργασία με το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece συνδιοργανώνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά, τον διαγωνισμό καινοτομίας με τίτλο «HDB Innovation Challenge», με στόχο να προσφέρουν τη δυνατότητα στις εγγεγραμμένες επιχειρήσεις του Elevate Greece να συμμετέχουν στον διαγωνισμό, υλοποιώντας την ιδέα τους σε προϊόν ή υπηρεσία.

 

Όπως γνωστοποιείται από την ανακοίνωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ο φετινός διαγωνισμός αποσκοπεί στη στήριξη της δημιουργικότητας και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας, συμβάλλοντας συγχρόνως με καινοτόμες λύσεις στην αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αλλά και της ερημοποίησης της ελληνικής υπαίθρου.

Μέσω του διαγωνισμού, παρέχεται στην εταιρεία που θα διακριθεί, η δυνατότητα χρηματοδότησης PoC (Proof of Concept) μέχρι το ποσό των 20.000 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ανά θεματική ενότητα με την προοπτική σύναψης συμβάσης εμπορικής συνεργασίας.

Οι υποβολές αιτήσεων ξεκίνησαν στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 και θα ολοκληρωθούν στις 20 Οκτωβρίου 2023 μέσα από το site του Elevate Greece.

 

Στο 3rd «HDB Innovation Challenge», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο θεματικές ενότητες που αφορούν:

  1. Στην ανάπτυξη εξελιγμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας με στόχο την εκτίμηση του κινδύνου (risk factor) ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών σε κατοικίες και επιχειρήσεις ανά γεωγραφική περιοχή της χώρας μας.
  2. Στην ανάπτυξη εξελιγμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας με στόχο τη χρηματοδότηση δράσεων για την αναγέννηση εγκαταλελειμμένων χωριών με ελάχιστους (λιγότερο από 50) ή καθόλου κατοίκους, αποσκοπώντας στη δημιουργία εργαλείου που θα βοηθήσει τις επενδυτικές αποφάσεις ως προς την επιλογή και ανάδειξη τοπικών κοινωνιών.

Ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι επιθυμούν επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τον διαγωνισμό, μπορούν να υποβάλλουν τα ερωτήματα τους μέσω email στην ηλεκτρονική  διεύθυνση hdb4elevategreece@hdb.gr .