Νέα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα από την EPSILON NET & τον Σ.Ι.Μ.ΜΙ.ΠΑ.Σ.Ε.για την επιδότηση Νέων Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών

Την Τετάρτη 31/01/2024 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η ενημερωτική Ημερίδα, την οποία διοργάνωσε ο Όμιλος EPSILON NET σε συνεργασία με τον Σ.Ι.Μ.ΜΙ.ΠΑ.Σ.Ε. «Σύλλογος Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος» με θέμα:

«Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων | Πρακτικός Οδηγός Υποβολής για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς»

Στο πλαίσιο της Ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμό η κα Δόμνα Μιχαηλίδου, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και η κα Χαρά Σελλή, Πρόεδρος του Σ.Ι.Μ.ΜΙ.ΠΑ.Σ.Ε. «Σύλλογος Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος».

Παράλληλα, δόθηκε πληροφόρηση από τους εισηγητές σχετικά με τις δυνατότητες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στον τομέα των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών μέσα από την αξιοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων με ευνοϊκούς όρους, καθώς και μέσα από εξειδικευμένες και πρωτοποριακές ψηφιακές λύσεις.

Ειδικότερα, η Ημερίδα εστίασε στις ακόλουθες ενότητες:

  • Έγινε αναλυτική περιγραφή των βασικών σημείων, των προϋποθέσεων υπαγωγής και των επιλέξιμων δαπανών που περιλαμβάνονται στην Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», καθώς και περιγραφή της ολοκληρωμένης Δράσης του ΔΥΠΑ για την Κατάρτιση & Απασχόληση Ανέργων  25 – 45 ετών.
  • Παρουσιάσθηκαν εξιδεικευμένες λύσεις σε πληροφοριακά συστήματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ολοκληρωμένες λύσεις πληρωμών, οι οποίες προσφέρονται από τον Όμιλο EPSILON NET για τη ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων.
  • Δόθηκε πληροφόρηση σχετικά με τη δυνατότητα αξιοποίησης του χρηματοδοτικού προγράμματος Μικροπιστώσεων | Microfinance, το οποίο προσφέρεται με ευνοϊκούς όρους για την ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων.


Αν επιθυμείτε πρόσθετη πληροφόρηση για τα θέματα που αναπτύχθηκαν, μπορείτε να δείτε το ενημερωτικό υλικό που παρουσιάσθηκε εδώ.

Τον συντονισμό της Ημερίδας ανέλαβε η κα Βασιλική Καπελλέ, Υπεύθυνη Ενημέρωσης & Υποστήριξης για Αναπτυξιακά Προγράμματα, της Ειδικής Μονάδας του Ομίλου EPSILON NET και τις εισηγήσεις:

  • κ. Μανούσος Κλειδής, Διευθυντής Κρήτης & Νοτίου Αιγαίου της εταιρείας συμβούλων ALPHA PLAN
  • κ. Πέτρος Κοραλής, Sales Director του Ομίλου EPSILON NET
  • κ. Φώτης Ρωμούδης, Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου EPSILON NET.


O Όμιλος EPSILON NET, με βασική επιδίωξη τη συνεχή ενημέρωση και υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την αύξηση της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας τους, καθώς και για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους μέσα από επιδοτούμενα προγράμματα και μέσα από ολοκληρωμένες λύσεις σε πληροφοριακά συστήματα, θα συνεχίσει με τον προγραμματισμό αντίστοιχων ενημερωτικών ενεργειών.

Αν επιθυμείτε, μπορείτε να παρακολουθήσετε το video της Ημερίδας εδώ.