Νέα

ΕΣΠΑ 2021-2027 | 3η τροποποίηση της Πρόσκλησης των δύο (2) Δράσεων της «Πράσινης Μετάβασης ΜμΕ»

Δημοσιεύθηκε η τρίτη (3η) τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» και της Δράσης «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027».

Σύμφωνα με την Τροποποίηση των Προσκλήσεων, το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (De Minimis) που έχει λάβει στο παρελθόν η ενιαία επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης από αυτή τη Δράση, πρέπει να μην υπερβαίνει το ποσό των 300.000€ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών ετών.

Η τροποποίηση των Προσκλήσεων περιλαμβάνει πρόσθετες αλλαγές σε σημεία που αφορούν τους δικαιούχους της Δράσης, τη διαδικασία και τα κριτήρια αξιολόγησης, τα δικαιολογητικά για την καταβολή της ενίσχυσης κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι για τις δύο (2) Δράσεις της Δέσμης Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» δεν είναι δυνατή η οριστικοποίηση της υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης λόγω εξάντλησης τους διαθέσιμου προϋπολογισμού. Παραμένει ως δυνατότητα η επεξεργασία αιτήσεων χρηματοδότησης, υπό τη μορφή σχεδίου στο ΟΠΣΚΕ. 

Τέλος, επισημαίνεται ότι, ανάλογα με την πορεία της διαδικασίας αξιολόγησης, ενδέχεται να ενεργοποιηθεί εκ νέου η δυνατότητα οριστικοποίησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης, για την οποία θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.