Νέα

ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα από την EPSILON NET, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις χρειάζονται περισσότερο από ποτέ υποστήριξη και ευκαιρίες για ανάπτυξη, το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκ. €, έρχεται να δώσει ώθηση στην ελληνική επιχειρηματικότητα και να συμβάλλει στην ενίσχυση της ρευστότητάς τους και στην ανάπτυξή τους, μέσα από την λειτουργία δύο Υποταμείων, του Ταμείου Δανείων και του Ταμείου Εγγυοδοσίας.

Ο Όμιλος EPSILON NET, με στόχο τη συνεχόμενη ενημέρωση των επιχειρήσεων για τη δυνατότητα αξιοποίησης αποτελεσματικών λύσεων, που ενισχύουν την παραγωγικότητά τους και την κερδοφορία τους, πραγματοποίησε με τη συμμετοχή και την υποστήριξη της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), την Δευτέρα, 17.06.2024,  Ειδική Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα:

ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ: Χρηματοδοτήσεις με ευνοϊκούς όρους | Παροχή εγγύησης & επιδότησης επιτοκίου από την ΕΑΤ.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας, η κα Ισμήνη Παπακυρίλλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) προέβη σε ενημέρωση σχετικά με τις προσφερόμενες δράσεις από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για την υποστήριξη της ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Στην συνέχεια, η κα Ροζαλία Θαλασσινού, Διευθύντρια Δανείων και Κρατικών Ενισχύσεων και η κα Σοφία Σωτηροπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Εγγυήσεων, Διεύθυνση Συνεπενδύσεων και Εγγυήσεων επικεντρώθηκαν στην αναλυτική παρουσίαση των προϋποθέσεων του Προγράμματος και στην επεξήγηση των βασικών σημείων για τα δύο (2) Υποταμεία του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ :

  • του Ταμείου Εγγυοδοσίας το οποίο παρέχει προστασία πιστωτικού κινδύνου με τη μορφή εγγύησης για το σύνολο των επιλέξιμων επιχειρήσεων. Προσφέρει εγγύηση από 70% έως 80% σε επενδυτικά δάνεια (ύψους 10.000 ευρώ έως 10 εκατ. ευρώ), σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης και δάνεια ανακυκλούμενης πίστωσης (από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ), &
  • του Ταμείου Δανείου το οποίο προσφέρει επιδότηση επιτοκίου δύο ποσοστιαίων μονάδων για δυο έτη, σε επιχειρήσεις της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου, και τριών ποσοστιαίων μονάδων σε επιχειρήσεις των υπολοίπων Περιφερειών της χώρας.

Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν αναλυτικότερη πληροφόρηση για το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ μπορούν να μελετήσουν το ενημερωτικό υλικό, που παρουσιάσθηκε στην Ημερίδα και να παρακολουθήσουν τη βιντεοσκοπημένη παρουσίαση εδώ.