Νέα

1 Αυγούστου 2024

Προκηρύχθηκε η Δράση για την Eνίσχυση Τουρισμού υγείας και ευεξίας με την αξιοποίηση ιαματικών πηγών

Προκηρύχθηκε η δράση «Τουριστική Ανάπτυξη» για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του Υποέργου 3 «Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας με την Αξιοποίηση Ιαματικών Πηγών», και ειδικότερα για την Πρόσκληση «Αναβάθμιση των υφισταμένων ή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού».

Βάσει της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσίευσε το Υπουργείο Τουρισμού, η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης ξεκίνησε την Δευτέρα 29/07/2024 και πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο https://tourism.development.mintour.gov.gr/

Ως καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων ορίζεται η Κυριακή 15/09/2024.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 19.7 εκατ. €, εντάσσεται στην ευρύτερη δράση «Τουριστική Ανάπτυξη» που υλοποιείται στο πλαίσιο του  Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGeneration EU.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η χρηματοδότηση επενδύσεων σε υφιστάμενες ή νέες εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού με στόχο τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την υποστήριξη θεματικών μορφών τουρισμού, καθώς και την προσαρμογή των υποδομών σύμφωνα με τα νέα πράσινα και έξυπνα πρότυπα.

Δικαιούχοι στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης είναι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού, ΕΤΑΔ Α.Ε., ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. και Ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ενισχύονται Πράξεις επιχορηγούμενου π/υ από 200.000€ έως 3.000.000€ και χρηματοδοτούνται δαπάνες για την κατασκευή, επέκταση και εκσυγχρονισμό κτιριακών εγκαταστάσεων, κτιριακές εγκαταστάσεις για την επίτευξη υψηλότερου συντελεστή ενεργειακής απόδοσης, αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού που εξυπηρετεί την λειτουργία της υποδομής ιαματικού τουρισμού, κ.ά.

Σημαντικό είναι να σημειώσουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου είναι η διασφάλιση του χαρακτήρα της αρχικής επένδυσης.

Δείτε τη σχετική πρόσκληση εδώ.